“Széthúzta a lábát és izgatni kezdte a srácot”


thumb-350-449261Szakadt a hó, és iszonyat hideg volt kint. Gabriel nem akart semmi mást, csak bent maradni a melegben és pihenni. Jól esett neki, hogy néha kitárta az ablakot és friss levegő szivárgott be a hálószobájába. Hallgatta ahogy a hópihék finoman csapódtak az ablakon. Nem gondolt semmire, csak jól esett neki feküdni az ágyában és tévézni. Eszébe jutott egy lány, akivel korábban levelezett, de végül nem találkoztak még. Ráírt chaten, hogy ha ráér szívesen látja egy italra vagy egy vacsira. Gondolta kicsit elkényezteti a lányt mielőtt ágyba dugja.

A lány, Amber hamarosan válaszolt és kiderült, hogy éppen otthon unatkozik és mivel nincs jobb dolga, elfogadja a meghívást. Gabriel rendelt thai kaját és lezuhanyozott. A lány kissé ázottan, de hamarosan megérkezett hozzá. A lány illatos volt és nagyon vonzó, pont olyan, amilyennek elképzelte. Nagyon izgatott lett attól, hogy a lány ilyen hamar eljött hozzá. Leültek a kanapéra és kajálni kezdtek, Gabriel vörös bort öntött, a hangulat pedig egyre forrósodott.

Amber nem akart kimondottan szexelni a fiúval, mindössze kíváncsi volt rá, nem akarta első alkalommal odadobni magát. Mégis ahogy iszogattak és beszélgettek, egyre bujább lett a hangulat kettőjük között.

Gabriel közelebb ült a lányhoz és szájon csókolta, azonban Amber, hogy nehogy szex legyen belőle, ellökte magától a fiút. Bár elkezdtek nevetgélni a kínos szitun, Amber elült egy méterrel odébb Gabrieltől és lassan vetkőzni kezdett. Levette a pulcsiját és kis trikóban simogatni kezdte magát. Lassan lehúzta a harisnyáját és kis szoknyában szemben ült a fiúval. A srác nem bírta levenni a szemét a vonzó testről. A lány benyúlt a szoknyája alá, amitől Gabriel már érezte, hogy keményedik a pénisze. Ő is levette a pólóját és kivette a farkát a nadrágjából. A lány félrehúzta a bugyiját, megnyalta az egyik ujját és bedugta a puncijába. Széthúzta a lábát és izgatni kezdte a srácot a látvánnyal. Gabriel nehezen bírt magával, kivette a farkát és verni kezdte, miközben figyelte a lány mozdulatait. Amber levette a trikóját, majd a melltartóját és simogatni kezdte a kemény mellbimbóját. A srác halkan nyögött miközben verte a kemény farkát. A lány visszadugta az ujját a puncijába és ujjazni kezdte magát, miközben simogatta a melleit…ahogy nyögött és sóhajtozott, a fiú egyre komolyabban verte a péniszét miközben a lány odahajolt hozzá és megnyalta a farka végét. A fiú ebben a pillanatban elpattant…

Melltartón keresztül nyalogatni kezdtem a mellbimbóidat…


lady_in_red-t2Minden szerdán, pontban este 18 órakor, egy teljes órán keresztül szemben ültek egymással. Már így ment ez öt hónapja és két hete. A fiú egyre többször érezte, hogy több van közte és a pszichiáter nő között. Az asszony belelátott a lelke bugyraiba, ismerte a családi hátterét, a gondjait, bajait, szenvedéseit, betegségeit, függőségeit és a vágyait is. Henry úgy érezte, hogy a nő megérti őt, számíthat rá, több, mint orvos, már-már barát, társ vagy még annál is több. Legnyilvánvalóbbá akkor vált számára, amikor a legutóbbi elvonó után, már nem bedrogozva is a nőről fantáziált. Ma úgy érezte színt vall neki és elmeséli a vele kapcsolatos képzelgéseit.

A 38 éves pszichiáternek már volt rengeteg ügye a 14 éves praxisa alatt. Mivel igen vonzó nő, már számtalan páciens megkörnyékezte őt, aki szigorúan ellenállt. Egyszer érezte azt, hogy már ő is elgyengül, amikor egy válófélben lévő, gazdag, vállalkozó járt hozzá. A sármos pasi mégsem szerezte meg magának, mert a nő megijedt a férfi agresszív hajlamától.

A fiúval való beszélgetések alatt rájött arra, hogy valamiért tetszik neki a 26 éves, sokat megélt srác. Vonzódott hozzá, mert izgalmasnak tartotta, mert dögös volt és egyre jobban megismerte őt. A zűrös, balhés háttér mögött azonban egy rendkívül szimpatikus egyéniség lakozott. A nő hamar beismerte magának, hogy nemcsak a fantáziáiban, de a valóságban is vonzódik hozzá.

A mai napon a fiú nem bírt magával és már rögtön az elején elmesélte a legutóbbi álmát, amiben a nőről fantáziált:

„Megborzongtam aznap a blúzod látványától, láttam, hogy csak egy vékony melltartó van rajtad. Ahogy az ablakot kinyitottam és hűs szellő járta be a szobát, a mellbimbóid kemények lettek, én pedig éreztem, hogy merevedni kezdek. Hiába kérdeztél, képtelen voltam levenni a szemem a melleidről és egyfolytában rajtuk járt az agyam. Amikor töltöttél nekem vizet, kicsit ki is buggyantak a blúzod alól, amitől nem bírtam már magammal és odaléptem hozzád. Hátulról megfogtam a copfodat és elhajtottam a nyakadról és csókolgatni kezdtelek. Odafordultam hozzád és kigomboltam a hófehér blúzod. A melleid még inkább keményedtek az izgalomtól, én pedig már képtelen voltam visszafogni magam és melltartón keresztül nyalogatni kezdtem a mellbimbóidat. Közben nyögtél és kigomboltad a nadrágomat. Kivetted a szerszámomat és simogatni kezdtél. Benyúltam a lábad közé és éreztem, ahogy egyre forróbb a combod között. Az ujjaimat benyálaztam és bedugtam a puncidba, és elkezdtem ujjazni a tested. Te közben finoman, majd egyre vadabbul verted a farkamat. Ezután rádöntöttelek az asztalodra és végig nyalogattam a mellkasodat, majd a puncidat is. Ezután bedugtam a farkamat és mozogni kezdtem a duzzadt ajkaid között. Egyszerre és örömittasan élveztünk el egymásban.”

A nő félig mosolyogva hallgatta a fiút, de nem szólt egyetlen szót sem. Az óra végeztével a nő nem adott újabb időpontot ifjú páciensének, csak annyit mondott neki, majd keresni fogja…

Hajnali autózás örömei…


hmSarah egy oltári buli után kissé becsípve elindult hazafelé. Összeveszett a legjobb barátnőjével, mert Jess négy koktél után előhozott egy régi, kényes témát, amit nem sikerült korábban megoldaniuk. A lányok bár együtt érkeztek, külön indultak hazafelé.

Sarah egyedül kóborolt az utcák közt, mígnem kiért a főútra. Miután már nem hallotta az üvöltő zenét a füleiben lüktetni és elkezdte érezni a hűvös levegőt a bőrén, megborzongott attól, hogy egyedül kóricál az utcán miniszoknyában és magas sarkúban, hajnali 3-kor. Eszébe jutott, hogy nemrégiben megtámadtak egy lányt az utcán, kirabolták és megerőszakolták szegényt. Mégis úgy érezte, hogy ma éjjel nem lehet baj, vele ilyesmi nem fordulhat elő. Különben is magányos volt és elhagyatott, nem bánta volna, ha találkozna valakivel, aki megöleli és megcsókolja.

A szél csendesen simogatta nyakát és az arcát, de a kis dzsekije alig tudta megvédeni a hűvös, éjszakai dértől. Autók semerre sem voltak, éjszakai busznak pedig nyoma sem volt. Taxira nem volt pénze, így abban bízott, hogy esetleg sikerül leintenie egy kedves autóst, aki hazarepíti.

Ahogy sétálgatott hazafelé, látta, hogy a szemközti sávban egy gyönyörű, fekete Audi ment el mellette. Nem érzett félelmet, csak nyugalmat, hogy azért van élet az utcán ilyenkor is.

Az Audi azonban megfordult és elindult lassan felé. Ahogy elért a lány mellé, lehúzta az ablakot és kiszólt, hogy segíthet-e valamiben. Sarahnak leesett az álla, amikor benézett az ablakon. Egy irtó, jóképű srác volt a sofőr. A lány először nem tudta mit mondjon, kissé habozott is, de aztán végül megkérte a fiút, hogy ha lehet, akkor vigye őt haza. Sarah ekkor már annyira fáradt volt és fázott is, hogy alig várta, hogy beüljön a fiú mellé. A srác, Ed beinvitálta a lányt a kocsiba. Bent kellemes zene volt és finom, enyhén levendulás illat kevergett a fiú isteni parfümjével. A két fiatal beszélgetésbe elegyedett, amibe annyira jól belemerültek, hogy nem is hazafelé vették az irányt, hanem csodálták a város hajnali fényeit.

Sarah érezte, hogy annyira tetszik neki a fiú, hogy az is lehet, hogy soha életében nem találkozik ilyen dögös pasival, így hát nem habozik, megcsókolja. Nyilván a koktélok hatására is, de vezetés közben lesmárolta a fiút. Ed teljesen beindult a furcsa helyzettől és megállt az út szélén, ahol visszacsókolta a lányt. A hatalmas csókcsatában a srác kihámozta Saraht a ruhájából és a melltartójából és csókolgatni kezdte a feszes melleket. A következő pillanatban egy rendőr állt meg mellettük, mire gyorsan felkapták a ruháikat és tovább hajtottak. Könnyezve nevettek a helyzeten, mire a lány elkezdte simogatni a fiú nadrágját egyre hevesebben. Közben levetkőzött és simogatta a saját melleit. A fiú már alig bírt magával, de nem tudott megállni, mert nem volt rá lehetőségük. A lány lehúzta a fiú sliccét, kivette az ágaskodó farkát és nyalogatni kezdte. Odabújt a kormány alá és csak nyalogatta és falta a kemény péniszt. Elkezdte szopni és nem bírta abbahagyni, a fiú nyögései csak még jobban inspirálták. Addig szopogatta, nyalogatta a heréket, mígnem Ed elélvezett.

Sosem felejtik el ezt a hajnali, autós kalandot….

Szeretem a testem!


9EFA93DC3Nem hiába foglalkozik számtalan nőknek szóló iromány, magazin és program a test témával. Hiszen tele vagyunk komplexusokkal és önértékelési bajokkal. Ha a testünket nézzük, legtöbben inkább tovább megyünk egy kirakat mellett, csak hogy ne kelljen hosszabb ideig látni, megfigyelni magunkat.

Persze itt nem azokról a lányokról beszélek, akik nap mint nap szájcsücsörítős, félmeztelen, természetellenesen pózoló képeket közölnek magukról a fészen, mert ők szeretik magukat! Illetve itt is megállhatunk egy percre, mert valójában nem teljesen. Ők azok, akik egyedül, magányosan nőttek fel és nincs kihez forduljanak. Anyukájuk a munkájának él, apukájuk pedig már rég lelépett valaki mással. Ők őrlődnek és keresik a helyüket a világban és közben folyamatosan várják a pozitív visszacsatolásokat, amiket a statisztika törvényei alapján, számtalan esetben meg is kapnak. De elsősorban nem róluk van szó, hiszen ők még szellemi fejlődés alatt álló, 17-23 éves lányok.

Az igazi nő az, aki küzd és szenved, mert látja a szépségideált, azt a huszonéves bombatestűt, akit mindenki meg akar kapni, miközben az ő lelke látott és tapasztalt betegségeket, tragédiákat, örömöket, bánatokat, szüléseket, fogyásokat, hízásokat, hatalmas szerelmeket, és csodás gyönyöröket. De ő mégsem kell, és ezt a legborzasztóbb elfogadni. A férfiak szerepe itt nagyon fontos lenne, de ők elkényelmesedtek és nem dobálják az igazi bókokat. Pedig ők azok, akik sokat tehetnének a női lélek megmentéséért.

A teste mindenkinek más és más, sosem látunk egyformát, hiszen mindenki egy és megismételhetetlen. Mégis azt hisszük, ha másmilyenek leszünk, ha szembeszállunk az élet törvényszerűségeivel, és felborítunk mindent, amit a genetika, amit a élet, a sors nekünk szánt. Természetesen tenni lehet azért, hogy jobban érezzük magunkat a testünkben, de közben meg örülnünk kell annak, amit kaptunk és megtanulni vele együtt boldogan élni.

Néhány praktikával azért összhangba hozhatjuk a testünket a boldogabb lelkünkkel:

1. Viseljük örömmel a bókokat! Raktározzuk el és vegyük elő nehezebb napokon, gondoljunk rá, hogy milyen jó érzés volt kapni és mennyivel vidámabbnak éreztük magunkat utána.
2. Napi 10 percet töltsünk el a tükör előtt és nézzük meg magunkat! A legjobb, ha teljesen pucéran tesszük ezt és minden pontot megvizsgálunk. Ha valami nem tetszik, akkor találjunk ki rá megoldást, hogy hogyan formálhatjuk egy kicsit olyanabbá, amitől a lelkünk is kiegyensúlyozottabb lesz.
3. Menjünk társaságba és beszélgessünk sokat. A kommunikáció kiváló alkalom arra, hogy az interakció folytán közelebb kerüljünk önmagunkhoz is.
4. Végezzünk rendszeres mozgást, akár táncot, futást, úszást, vagy kardiózást és csökkentsük minimálisra a szénhidrát bevitelt.
5. Járjunk kényeztetésekre, fürdőbe, kozmetikába, masszőrhöz és kapcsoljuk ki az agyunkat ezekre a rövid időkre.
6. Hallgassunk rengeteg zenét, mindegy milyet, csak jobban érezzük magunkat tőle.

Mi kell a jó közérzethez?


Bigstock-21504190-Spring-Beauty-Girl.-Beautiful-Young-Woman-Lying-on-Green-Grass-outdoor.-Park.-Meadow.-Summer.-Spring-2Sajnos az április még hozza a szokásos formáját. Hol borús és esős, hol szeles, hol pedig gyönyörű napsütéses. Sajnos a kedvünk is ehhez alkalmazkodik. Olykor az eső miatt szomorkás és fáradt, a szél miatt fejfájós, a napsütéstől meg jobb kedvre derülünk. Mégsem szabad feladnunk a terveinket, az álmainkat és tenni kell azért is, hogy jól érezzük magunka a bőrünkben.

Ehhez pedig a következő receptet ajánljuk:

Mi kell a jó közérzethez?

1. Jó Alak – Sport, mozgás, tánc
2. Jó Kedv – Humor, kultúra, kommunikáció
3. Jó Zene – Energikus, felszabadító Zene
4. Jó Külső – Kedvenc ruhák, dögös fürdőruha, trendi haj, szép bőr
5. Jó Smink – Szépség

Jó Alak:
Ha ezt minden héten háromszor megcsinálod, te lehetsz saját magad személyi edzője!
1. Fél óra futás: a kertben, az utcán, a parkban, a Duna-parton, a folyosón, a futópadon…bárhol
2. Fél óra erősítés: 200 db felülés; 50-50 darab lábemelés kutyapózban, hátrafelé; 50-50 db lábemelés kutyapózban oldalra; 100 guggolás; 50-50 kitörés előrefelé jobb, majd bal lábbal

Ha van rá módod, akkor színesítsd – ne helyettesítsd! – egy alkalom aktív, minimum 30 perces úszással, vagy aktív, minimum 1 órás kerékpározással.
De ha nem szeretsz úszni és tornázni sem, akkor se csüggedj. Iratkozz be egy tánctanfolyamra vagy rúd-, esetleg hastáncra vagy csak tedd be egy héten háromszor a kedvenc 1 órás mixedet és táncolj rá, ahogy jól esik. Az sem baj, ha megizzadsz tőle.

Jó Kedv:
- Minden héten, minimum egyszer találkozz a barátaiddal egy kellemes helyen, ahol beszélgessetek legalább 2 órát kötetlenül.
- Minden héten menj el egy aktív, kulturális programra, pl. mozi, színház, stand up, szórakozóhely, állatkert, vidámpark, múzeum, kiállítás stb.
- Minden héten olvass legalább pár oldalt a kedvenc könyvedből, vagy nézz meg egy filmet, amit szeretsz.

Jó Zene:
Hallgasd és Nézd, mert felpörget és aktivitásra késztet:
- Eric Prydz: Call on me: https://www.youtube.com/watch?v=LVRAmcRJ41g
- Junior Jack: Stupid Disco: https://www.youtube.com/watch?v=B0QvR1eP2yg

Jó Külső:
Feltétlen használd ki a leértékeléseket és a számtalan kuponos lehetőséget, melyekkel ezreket spórolhatsz, miközben beszerezhetsz számtalan dögös terméket. Egy-egy délután essél be a nagyobb plázákba és válogass kedvedre, ha pedig nincs kedved a tömeghez, válassz néhány szuper webshopot, melyeken szintén találsz kedvezményeket és még fel sem töri a lábadat a cipő. (Pl.: www.mememehungary.hu)

Szépség, smink:
Készítsd el a következő gyors, nappali sminket, és már indulhatsz is dolgozni, suliba vagy éppen kirándulni:
1. Hidratálás: alapos arctisztítás után, kend be az arcodat vékonyan a kedvenc hidratáló krémeddel.
2. Alapozás: Egy kevés alapozót tegyél fel az egész arcodra egy vastag ecset segítségével.
3. Szemek: Egy kihegyezett fekete szemceruzával húzz egy vékony vonalat a szemhéjad és a szempilláid tövében. Majd ha ez kész, egy kis fültisztító pálcika segítségével óvatosan satírozd el.
4. Szempilla: A kedvenc szempillaspiráloddal készíts igéző tekintetet a szemeidből.
5. Arc: Egy pici pirosítót tegyél a járomcsontodra.
6. Száj: Egy barackszínű szájfénnyel fesd ki a szádat.

Hűtlenség! Hogyan mentsük meg a kapcsolatot?


romantic-couple-in-rain-the-beautiful-photographs-of-lovers-incredible-snaps-93515Sajnos napjainkban az emberek többsége nem megoldja a problémáját, hanem inkább azonnal megszabadul tőle. Ha megromlik egy párkapcsolat sokkal egyszerűbb hetente néhányszor egy harmadik karjaiban kikötni, mint őszintének lenni a feleségünkkel vagy a férjünkkel. Rengeteg kapcsolatot a gyermek fog össze. Ha kiég egy szerelem, nem megbeszéljük a problémáinkat, hanem kilépünk belőle. Pedig nem ez a megoldás.

Félrelépések még boldog házasságokban is történnek, gyakorta valamilyen személyes válság következtében, legyen az munkahelyi vagy otthoni kudarc. A szülés, valamelyik szülő elvesztése, a fiatalság elmúlásának felismerése ugyancsak házasságon kívüli viszonyokba kergethet egyeseket.

Sok házaspárnak nem sikerül a kibékülés. Igen gyakoriak a megcsalások, és az általuk okozott sebek nagyon nehezen gyógyulnak. Sokszor csak akkor lehet túljutni a krízisen, ha a kapcsolatban még mélyen él a szeretet és a megbecsülés. Vannak azonban olyan esetek, amelyekben elkerülhető lett volna a válás. A hűtlenség felfedésének hevében sok házaspár követ el olyan hibákat, amelyek megakadályozzák a kapcsolat későbbi rendbe hozását. Ezek a hibák elkerülése segíthet megmenteni a házasságot:

1. Elhamarkodott lépés
A megcsalt partner úgy érzi, jogos, ha haladéktalanul a tettek mezejére lép. Ha valaki feltárja a rokonai előtt házastársa hűtlenségét, majd mégis együtt marad vele, annak nemcsak a házasságát kell megmentenie, hanem társa és a rokonai közötti kapcsolatot is, hiszen a rokonság még inkább zokon veszi a sérelmet, hiszen ők nem láttak bele részletesen a korábbi kapcsolatba sem.
Legjobb, ha ilyenkor mi is időt kérünk, átgondoljuk a további lépéseket, a közös jövőt és azt, hogy hogyan lehet rendbe hozni a kapcsolatot és egyáltalán érdemes-e. Nem szégyen, ha szakemberhez fordulunk segítségért.

2. Bosszú
Létezik az úgynevezett kompenzáló megcsalás. A becsapottság érzése a másik félből azt váltja ki, hogy ugyanilyen módon neki is fájdalmat kell okoznia. Az elhagyottnak, a megcsaltnak tudatosítania kell: a történtektől ő nem lett értéktelenebb. Nem kell bizonyítani egy új kapcsolattal. Ez a magatartás lehetetlenné teszi a kapcsolat helyrehozását.  De az is, ha valaki állandóan felemlegeti a hűtlenséget. A félrelépő házastársat nem szabad folyton a régi tévedésére, hibájára emlékeztetni, mert ilyenkor bezárul, sőt egy idő után ellentámadásba lendül.

3. Korábbi állapot visszaállítása
Amikor valaki rájön partnere hűtlenségére, megrendül a bizalma, a házasságba vetett hite. Ha az illető a másik félről alkotott idealizált elképzelésekbe kapaszkodott, ezeket most a valósággal kell helyettesíteni, és el kell fogadni a másik hiányosságait. Ekkor sem szégyen, ha pszichológushoz, vagy családterapeutához fordulunk segítségért. Utána még új értékeket is felfedezhetünk a másikban és akár újra beleszerethetünk. A régi állapotot ne akarjuk visszacsinálni, kezdjünk új életet.

4. További titkolózás
A hűtlen társ eleinte arra hivatkozik, hogy többet kell dolgoznia, aztán jönnek a több napos továbbképzések, utak, céges rendezvények, amik nem is léteznek. De egy idő utána a hűtlen fél is rájön arra, hogy mindez felesleges volt. Legjobb, ha őszintén elmond mindent. Ha már fény derül a viszonyra, és a házastárs részleteket akar tudni, őszintén el kell mesélni mindent. Ilyenkor a vétkes félnek fegyelmezettnek kell lennie, főleg abban az esetben, ha még közösen rendbe akarják hozni a kapcsolatukat.

5. Lezárás
A hűtlen félnek le kell zárnia a viszonyát, csak azután kezdődhet meg a gyógyulás. Néha ez rendkívül nehéz. Ám a hűtlenség nem hosszú távú megoldás. Az idealizált, romantikus viszonyok illúziókra alapozódnak, márpedig az illúziót nehéz fenntartani. A hűtlen fél ideig-óráig képzelheti azt, hogy a szeretője rendelkezik mindazokkal az erényekkel, amelyeket házastársa nélkülöz. Ám az igazi meghittség alapja a kölcsönös megértés, valamint a készség egymás gyengéinek és gyarlóságainak megértésére és elfogadására.

6. Felelősség elhárítása
A kapcsolat rendezésének egyik alapfeltétele, hogy el kell nyerni a másik bocsánatát: meg kell érteni, mi történt, meg kell beszélni, meg kell bánni és fel kell dolgozni azokat. Ha a félrelépő nem ismeri be, hogy hibázott, nem jöhet rendbe a kapcsolat. Nagyon fontos ugyanakkor, hogy ha az egyik fél bocsánatot kér, a másik bocsásson meg neki.
Ha a házastársak tisztázzák egymással azokat a gondokat, amelyek a hűtlenséget okozták, megmenthetik a kapcsolatukat.
Ötletek: legyenek kettesben és beszélgessenek egymással; vonják le a tanulságokat; újítsák meg a kapcsolatukat.

M. Sz.
Párkapcsolati szakértő

Mosolyogjunk a Stressz ellen!


colorfulFlowersManapság talán furán hangzik, de ha mosolygunk, a saját és a környezetünk kedve is sokkal pozitívabb lesz, nem beszélve egy csomó betegség elkerüléséről, például a stresszről, ami ellen kifejezetten jót tesz, ha naponta párszor vigyorgunk a világra.

Napjaink pesszimista világában, amikor mindenki panaszkodik, búbánatos, fáradt, stresszes, ideges és bizalmatlan, jól esik néha „kikapcsolódni” és „feltöltődni” egy vígjáték, egy jó baráti beszélgetés, egy vidám színházi darab vagy egy stand up comedy által.

„Ha idegesek vagyunk, sok esetben segíthet, például ha megnézünk egy humoros filmet, vagy találkozunk a barátainkkal.” – mondja a szakértő.

Egy híres orvos megállapította, hogy a jó kedélyű betegek korábban felépülnek, és a halálozási arány is sokkal alacsonyabb náluk. A nevetés, az optimizmus melegágya és sok szempontból a legjobb orvosság is.

1. Féleleműző
Az emberek szoronganak a szervezetük és egészségük miatt. A humor könnyebben megtöri a jeget, elűzi a félelmet. Ha viccesen közlünk valakivel egy rossz hírt, hamarabb túljut rajta, bár megijedhet, mégis könnyedebben kezeli és a megoldásra koncentrál. (Természetesen ezt tilos alkalmazni halál vagy egyéb durva történés közlésekor)

2. Megnyugtatásra
Ha egy beteg panaszkodik, hogy fáj valamije, nyugodtan informáljuk arról, hogy amit érez az teljesen normális. Ha humorosan tudatjuk az illetővel, hogy a fájdalom normális, akkor jobban belenyugszik és előbb túl lesz rajta.

3. Feszültségoldó
A humor a legjobb gyógyír a feszültség oldására. Ha stressz hatására kimerültnek, levertnek és szomorúnak érezzük magunkat, hagyjuk, hogy vidám ismerőseink feldobjanak minket. A stressz oldása után a lelki fájdalmunk is enyhülni fog.

4. Békítő
Sokszor rácsodálkozunk arra, hogyha éppen veszekedtünk a párunkkal, majd utána megnézünk egy humoros filmet vagy műsort, esetleg olvasunk valami vicceset, perceken belül megenyhülünk és kibékülünk. Az apróbb vitákat oldjuk meg humorral.

5. Mosolyogjunk!
Hétköznap reggelente azt tapasztaljuk, hogy a tömegközlekedési eszközön számtalan szomorú és elkeseredett ember utazik. Ha elkezdünk mosolyogni, az emberek hirtelen ráeszmélnek arra, hogy ha ők is vidámak, jó hatással lehetnek másokra. Arról nem is beszélve, hogy az önbizalmuk is nőni fog.
A vidámság, a mosolygás ragadós!

Ne hagyd, hogy beteljen a pohár!


 Beautiful_Nature_Photography_Wallpaper_z3ciuGyerekkoromban hallottam az egyik barátomtól, hogy a szülei válófélben vannak. Akkor az édesapja azt mondta a barátomnak:

„Tudod fiam, ez a dolog úgy néz ki, mint egy gardrób szoba, amiben az évek alatt csak gyűlnek a teli dobozok. Egyszer aztán azon vesszük észre magunkat, hogy a szoba megtelt a dobozokkal. Ezért válunk el édesanyáddal.”

De vajon miért hagyják az emberek, hogy ellaposodjon és beszürküljön a kapcsolatuk? Miért hagyják, hogy unalmassá és megszokottá váljon az, amit egyszer bevált és évekig jól működött?

Az emberek az évek múlásával hagyják, hogy a tennivalóik, a napi rutin a fejükre nőjenek. Egy kapcsolat az elején még lángol és szenvedélyes. Ilyenkor még minden együtt töltött percért hálásak. Aztán jön a mókuskerék, az esküvő, egy gyerek, két gyerek, bölcsi, ovi, suli, gyors nyaralás, mellette a munka és azon kapják magukat, hogy a forró szerelmük szépen lassan kihűlt. Az egymás iránt érzett szeretetük pedig átváltozott egyfajta megszokássá.

Az unalmas párkapcsolat általános velejárója, hogy a párok tagjai felfigyelnek a kedves szavú, minden reggel bókoló kollégára, és az érdeklődő, megértő, mosolygós kolléganőre. Ez pedig már a vég.

Hiszen ilyenkor kezdenek el azon rágódni: hogy miért is vagyunk mi együtt? Sokszor ezért: „A gyerekeknek nem akarunk rosszat, hogy csonka családban kelljen felnőniük, ezért még egy darabig  együtt maradunk.”

Aztán mindennapossá válnak a veszekedések, a viták, az ajtócsapkodások, mígnem egy szép napon betelik a pohár, vagy tele lesz a gardrób szoba és a szülők elválnak.

Helyette inkább a kezdetektől figyelmesnek kell lenni a másikkal. Meg kell hallgatni, támogatni kell és megérteni egymást. Sokat kell beszélgetni és a legfontosabb, hogy még csírájában elfojtani a problémákat. Ha mindezt megtesszük, felébred szunnyadó szerelmünk a társunk iránt és örökké tartó boldogság várhat ránk. Nem késő és nem bonyolult tenni érte!

A barátom kis idővel később mesélte, hogy egyik nap arra ment haza, hogy a szülei éppen nevetgéltek és turbékoltak. Ekkor a barátom apukája a következőket súgta mosolyogva a fiú fülébe:

„Úgy döntöttem, hogy elkezdem kinyitni azokat a teli dobozokat és meglásd, hamarosan újra kiürül a gardróbszoba…”

 

Újjászületés


plumeria-beautiful-pretty-flower“Számomra minden év kezdete az újjászületésről szól. Hiszen kapunk egy újabb esélyt, egy újabb lehetőséget az élettől, hogy újra kezdjünk valamit. Ha valamit elrontottam tavaly, azon leszek, hogy kijavítsam, ha megbántottam valakit, akkor jóvá akarom tenni a botlásomat. Fontos, hogy úgy érezzük, kaptunk egy új esélyt, hogy jóvá tegyük magunkat és a hibáinkat.” – Cheng Huan Of

Ha valaki belülről szép, az kívülről is látszik….


Több száz évvel ezelőtt az volt a szép, és az egészséges, ha egy nő nem volt csont sovány. Ha kerek formái voltak, akkor látszott rajta, hogy jóllakott és jól él.

Manapság ha kinyitunk egy bármilyen női magazint, árad belőle a hogyan legyünk szépek, sugárzóak, vékonyak, dögösek, feszesek és hogyan csábítsunk el minden pasit magunk körül. Ha kiolvasunk egyet, hamar tisztában leszünk az összes drága, luxus termék nevével, amelyet ha magunkra kenünk, máris „hypertökéletesek” leszünk tőlük. Aztán persze miután utánaolvastunk a termékeknek, beszereztük, kipróbáltuk és használtuk őket, rájövünk arra, hogy mit sem változott a testünk. Ugyanott maradtak a zsírpárnák, a cellulitisz és a puha bőr is.

images (9)

Arról persze nem szól a fáma, hogy mit vegyünk arra az esetre, ha lelkünket szeretnénk tisztítani, ha kisugárzásunkat szeretnénk fokozni, ha az önbizalmunkat akarjuk egy megfelelő szintre emelni. Hiszen egy férfi lehet, hogy először a dögös, mutatós nőt pillantja meg, de csakis akkor fog a nő mellett hosszú éveket elidőzni, ha az belül is rendben van saját magával. Márpedig erre csak kevés gyógymód van. Egy nőnek ha vannak is kisebb külső hibái, főleg azzal tudja őket ellensúlyozni, ha ismeri és szereti önmagát. Meg kell tanulnunk elfogadni magunkat olyannak, amilyenek vagyunk. Ne örökké csak a hibáinkat keressük. Igenis legyünk tisztában lelki szépségeinkkel, értékeinkkel és tudásunkkal. A hétköznapi tornaedzés közé illesszünk be 1-2 napra önmegismerő tevékenységeket. A napi stresszes munka után menjünk el sétálni a parkba, üljünk be egy kávézóba, figyeljük, sőt csodáljuk a körülöttünk mozgó embereket. Otthon jógázzunk, meditáljunk kellemes zenét hallgatva és koncentráljunk befelé. A pihentető relaxálás után pedig üljünk be a kádba és kényeztessük a lelkünket tiszta, szép gondolatokkal. Miután kijöttünk a kádból nézzünk mélyen a tükörképünk szemébe és állapítsuk meg, hogy szépek és tökéletesek vagyunk.

Több száz évvel ezelőtt az volt a szép, az egészséges ha egy nő nem volt csont sovány. Ha kerek formái voltak, akkor látszott rajta, hogy jóllakott és jól él. Most azért fizetünk százezreket, hogy a jóízűen elfogyasztott vacsorákat levarázsolják rólunk. Tény, hogy ha valaki mindenáron meg akar felelni a mai kor külsőségbeli szépségideáljának, annak bizony az esti brassói, vagy meleg szendvics helyett meg kell elégednie a könnyű cézár vagy egyéb salátákkal. Viszont a belső szépséget mi magunk képesek vagyunk fejleszteni, bővíteni és erősíteni magunkban. Ha egy héten rendszeresen „megtornáztatjuk” a lelkünket és ellátjuk kikapcsolódással és ráhangolódással, már nagyon sokat teszünk önmagunkért. Ha valaki belülről szép, az kívülről is látszik. A szép nő nem a feszes testnél kezdődik és ér véget. Azért legyünk szépek kívülről, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, ne mások diktálják ezt belénk.

Egy nő bármilyen formás és vékony, tökéletes testalkatú, csak akkor fog elvarázsolni egy férfit, ha ő maga tisztában lesz az értékeivel és a külső-belső szépségével. Ami látszik egy szép nőn, az a harmónia.

Az, hogy kiegyensúlyozott és boldog, elfogadja, sőt szereti önmagát. Igenis mindenki merje szeretni saját magát. Ez az érzés ott fog csillogni a tekintetünkben. Lehetsz te élsportoló, vagy híres színművésznő, ha nem vagy tisztában önmagaddal, a gondolataiddal és a vágyaiddal. Tegyünk magunk elé elérhető célokat és valósítsuk meg azokat.  Legyünk büszkék magunkra és az önerőből elért sikereinkre. A célkitűzés után a megvalósításért sok mindent meg kell tenni. De az utána következő boldogság és megelégedettség majd mindenért kárpótol. Ebben segíteni fog a hitünk, hogy feltétel nélkül hiszünk magunkban, hogy majd sikerül elérnünk a célunkat. Engedjük szabadra a fantáziánkat és kérjük, hogy pozitív gondolatokkal, ötletekkel árasszanak el minket.  Ha szeretjük magunkat és hiszünk a saját képességeinkben akkor egyszerűen, zökkenőmentesen elérjük céljainkat.