Gasztronómia, mint kapcsolatépítő

images (22)Azaz süssünk, főzzünk együtt közösen. Alap kép minden családban, hogy anyuka/feleség álldogál a  konyhában egyedül, magányosan, órákon át. Férj, apuka pedig fekszik a tv előtt vagy ül a számítógép előtt szintén egyedül, magányosan, órákon át…

Kapcsolatépítő és összetartó ereje lehet egy közös sütésnek, főzésnek. És amíg készül az ínycsiklandó fogás, akár még újra össze is jöhetnek a párok egymással. Természetesen be lehet vonni a gyerekeket is a konyhai munkálatokba, és annak is család összehozó szerepe lehet, de az édes ketteshez másra van szükség.

A férfi is végezhet konyhai munkákat, sőt manapság trendi, ha egy pasi jól főz és nem teljesen zöldfülű a konyhában. Ha tudja, mi az, hogy hús, hússzeletelés, krumpli pucolás, zöldség párolás, szósz, öntet, mártogató készítés már fél siker. De ha még azt is tudja, hogy a bazsalikom nem egy ázsiai kerékpárfajta, hanem egy kellemes fűszer, a kurkuma pedig nem a vízvezetéktartály egyik szelepe, hanem egy különleges indiai fűszer, akkor már egyenesen gasztronómiai zseninek számít.

Nyugodtan vonjuk be a férfit is a közös konyhai tevékenységekbe. Például így:

  1. Mielőtt belekezdünk bármibe is, töltsön mindkettőnknek egy pohár bort.
  2. A húst szeletelje fel ő.
  3. A zöldségek pucolásában bízzuk rá a krumpli vagy répapucolást, szeletelést.
  4. A húst miután befűszereztük, grillezze meg ő, legyen ez az ő feladata.
  5. Ha steak készül, azt teljesen bízzuk rá. (Előtte azért mondjuk el neki, hogy ezt ő fogja csinálni, így fel tud rá készülni. )
  6. Ő legyen a folyamatos ital gyártó, koktél készítő, amíg sütünk, főzünk.
  7. Segítsen a terítésben, helyezze el ő az evőeszközöket.
  8. Ha pirítani kell kenyeret (pl. tatárhoz), azt csinálja ő.
  9. Salátaöntet elkészítésébe is bevonhatjuk.
  10. Az elkészült húst szolgálja fel ő.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>