A borús idő ellen – legjobb wellness szállók

beautiful woman relaxing in spaFebruárban legtöbben úgy érezzük, hogy most már nagyon unjuk a telet. Elegünk van a kabátokból, a csizmákból, a meleg sapkákból, sálakból, pulcsikból. Kikívánkozunk a szabadba, legszívesebben órákig sétálgatnánk a napsütésben, holott erre még várnunk kell. A hosszú, de nem túl kemény tél után még nem tudjuk, mit tartogat a március, lesz-e még fagy vagy éppen utakat eltorlaszoló havazás.

Nekem személy szerint még olyan élményem is volt pár évvel ezelőtt, amikor április elsején szakadt a hó, de 30-án már derékig bent álltam a Balatonban. Szóval még bármit tartogathat az elhúzódó tél vagy a közelgő tavasz.

Januárban és februárban rendszerint megnő a wellness szállók forgalma, hiszen az emberek többsége menekülni akar a szürkeségből és egy kis nyaralásra, pihenésre, feltöltődésre vágyik.

Nemcsak saját tapasztalatok alapján, de kiválogattuk a kedvenc, belföldi wellness szállóinkat, melyekben biztosan sikerülhet a vágyott relaxálás:

5. Hotel Atlantis**** superior Medical, Wellness & Conference, Hajdúszoboszló

Ez a szálloda tökéletes kikapcsolódást nyújt, el sem kell mozdulni a helyről, bátran lehet élvezni a fürdőket és a szaunákat egyaránt. Kellemes a környezet megfizethető áron.

http://www.hotelatlantis.hu/

4. Calimbra Wellness és Konferencia Hotel**** Miskolctapolca

A Hotel Calimbra számomra azért is egyedülálló, mert ilyen szép és hangulatos szobákat, színeket, formákat még egyik szállóban sem láttam. Imádom a barokkos föld színeiket, mert igazán igényes megjelenést kölcsönöz. A szálló maga alkalmas gyermekekkel közös pihenésre is, bár gyermekfelügyelet még nem elérhető náluk. (bár már jeleztem) De ha valaki sétálni szeretne menni, a szállóból, babakocsival a tapolcai tóhoz, az készüljön kemény emelkedőre, ami felér egy erőteljes edzéssel is. A medencék jók, a szaunák kellemesek. A személyzet kedves és segítőkész.

http://www.calimbrawellnesshotel.hu/

images (21)3. Puchner Kastélyszálló, Bikal

Egyik személyes kedvencem, bár nyilván közrejátszik, hogy itt történt a leánykérésem is. A szálló szép és igényes, és ha van lehetőségünk, akkor kérjük a szobánkat a Fürdőházba. Innen könnyedén le tudunk sétálni a fürdőkhöz, és a szaunavilághoz. A marokkói fürdő igazi kényeztető élményt nyújt, illetve lehetőség van éjszakai fürdőzésre is. Hétvégenként jósnő és masszőr teszi még nyugtatóbbá a feltöltődést.

http://puchner.hu/

2. Bambara Hotel Superior, Felsőtárkány

Ez aztán az afrikai életérzés, Magyarországon! Olyan, mintha egyenesen Afrikában lennénk, minden a szafarira emlékeztet.

http://www.bambara.hu/

1. Spirit Hotel Thermal Spa, Sárvár

 Személyes kedvencem, bár még eddig sajnos nem volt lehetőségem itt pihenni. A képek és mások élményei alapján, ez a valódi öt csillagos feltöltődés. Ha valaki megengedheti magának és belföldi, de túlvilági kényeztetésre vágyik, itt garantáltan részesen lehet a spa életérzésnek.

Kevés öt csillagos szálloda van Magyarországon, de ez felveszi bármelyik nyugati wellness szállóval a versenyt.

http://www.spirithotel.hu/


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>