Így teljes a szexualitásom.. interjú Vad Katalinnal, azaz Michelle Wild-dal

so_sexy_by_monkapotanut-d4tdc4p/Interjú részlet/

Beszéljünk kicsit a múltadról, hol születtél, milyen gyermekkorod volt?

- Sátoraljaújhelyen születtem és amit szeretek elmondani a gyerekkoromról az, hogy a város ahol laktam mivel nagyon kicsi, mindenki mindenkit ismert. Mindenki szeretett beleszólni az ember életébe és igen erős egyéniségek alakultak ki. Mindenki tudta mit akart és hát én is így lettem egy nagyon határozott ember. Mindig tudtam, mit akarok és azt is, hogy hogyan fogom azt megcsinálni. Egyébként teljesen normális gyermekkorom volt, azt tanulhattam, amit szerettem volna, nem varázsütésre de abba az iskolába kerültem be, ahova szerettem volna.

Gyermekkorodban érdekelt már a szexualitás?

- Szigorú voltam ám a kissrácokkal, akikkel kézen fogva járogattunk együtt. Ha nem tudott nekem semmi újat mutatni, vagy csak csókolóztunk és tévét néztünk, akkor nem tudtam már velük mit kezdeni olyan 14-15-16 éves koromban. Elég korán érő típus voltam.

Mikor vesztetted el a szüzességedet?

- 15 éves voltam és nem volt egy nagy élmény számomra. Nem éreztem azt, amit a lányok várnak tőle, hogy az egész életünk megváltozik ettől. Igazából azt a fordulatot, amit elvár az ember a szüzesség elvesztésétől, azt a terhességem alatt éreztem meg. Ez az, ami tényleg visszafordíthatatlan, jelent valamit az életben és kiteljesíti az ember nőiességét.

Így teljes a szexualitásom.

Hogyan lehet összekötni a terhességet a szexualitással?

- Nagyon sok mindent kipróbáltam és átéltem a szexben. Rengeteg tapasztalatot szereztem, és soha eszembe nem jutott az, hogy milyen érzés úgy szeretkezni, hogy gyereket csinál az ember. Egyre inkább elkezdtem belelovallni magam a dologba. Rájöttem arra, hogy mégiscsak ez az ember szexualitásának a csúcsa. Egy dolgot most tényleg arra használunk, amire való. Ez valahol egy kulcsa egy kapcsolatnak, és ha ez jól működik, akkor kivetül a szexuális életre, akkor oda már jöhet egy gyerek.

Mi indított el, hogy pornózzál?  Hogyan csöppentél ebbe bele és miért?

- Voltam szex telefonos, mert úgy gondoltam, hogy buli, aztán voltam sztriptíz táncos, mert úgy gondoltam, hogy anyagilag van ennek jó híre és hallottam, hogy lehet ezt normálisan is csinálni. Vannak helyek, ahol nem kell szobára menni, hanem lehet táncosként dolgozni, és úgy éreztem miért ne, mivel ez érdekelt is. Amikor már úgy láttam, hogy a képességeim korlátokba ütköznek és nem tudok már mindent megvalósítani, amit szeretnék, és nem tudtam az alkotókészségemet és fantáziámat kiélni benne, akkor azt mondtam, hogy próbáljunk meg filmezni.

Te jelentkeztél valahova?

- Megkerestem egy ügynököt, aki háromszor elmondott mindent, hogy mi hogy lesz, egyébként teljesen véletlenül adott fel hirdetést, mivel nem így szoktak szereplőket keresni. De aztán megtaláltam és mindent végig beszéltünk, hogy mit akarok ezzel elérni, hogyan stb. Azt mondta, addig ne filmezzek, amíg nem tudom, mit akarok, és amíg nem tudjuk, hogy kikkel kell forgatnom ahhoz, hogy elérjem a céljaimat. Nagyon gyorsan kitaláltuk, hogy mit is akarok valójában és megkerestük a producereket. Szerettem volna Magyarországon maradni, mert komoly kapcsolatom volt akkor és nem is akartam össze-vissza utazgatni a világban, hanem itthon dolgozni. Elmentünk egy magyar producerhez meg egy olaszhoz és a magyart választottuk. Ő tudta a jobb opciókat felmutatni, így itthon dolgozhattam.

Soha nem szégyellted a munkádat, nem érezted magad kellemetlenül sehol miatta?

- Tehát nem pironkodtam –e miatta? Előfordult, hogy kívülállónak éreztem magamat. De ez a társaságtól függ. Egyszerű példa, ha beülök például óvó nénik, tanárok közé, abszolút kívülállónak érzem magam. Mert én már nem lehetek tanár, és nem lehet összehasonlítani a két szakmát, mert teljesen más, amit én érek el és más, amit ők. Volt, hogy néha visszahúzódó lettem, de ez soha nem csapott át abba, hogy megbántam volna egyszer is.

Hogy nézett ki egy átlagos munkanapod?

- A munkanap az egy eszenciája ennek az életmódnak. Nem mindennap dolgozunk, nem minden nap csinál ez ember x filmet. Mindenki azt gondolja, hogy mi is napi 8 órát dolgozunk, és napi 8 órába rengeteg film és jelenet belefér, de ez nem így van. Egy nap alatt – délelőtt vagy délután – veszünk fel egy jelenetet. Előtte néhány órás a sminkelés, a megbeszélés stb.

Van előtte próba?

- Nem igazán, hiszen minden pénzbe kerül és a producereknek ez mégiscsak az üzletről szól.

Ha elsőre nem sikerül fölvenni, akkor az próbának minősül, de ez nem jellemző.

Reggel sminkkel kezdődik minden, majd jönnek, akik a díszletért a világításért felelősek, aztán attól függ kiket, mennyit kell sminkelni, vagy kell –e külön fodrászt is hívni.

Egy héten hány napot dolgoztatok?

- Ezt nem lehet hétre leosztani, mert egy film az nagyjából 1-1,5 hétig fogatódik, és van úgy, hogy a forgatások csokorba vannak szedve, tehát egy csapat forgat egyszerre három filmet és akkor felváltva használják a helyszíneket. És még attól is függ, hogy ki hány jelenetbe kerül bele. Van, aki szerencsés, vagy nem, de ez nézőpont kérdése és főszerepet kap, ilyenkor minden nap dolgozik. Ez nagyon sok várakozással jár, ami főleg akkor rossz, ha például egy idegen országban, városban zajlik a forgatás, mert akkor nem lehet mit csinálni, várni kell. Először szoktuk felvenni a beszélgetős jeleneteket és csak utána az akció részeket.

Van kedvenc rendeződ? Vagy vannak kedvenc szereplőid?

- Vannak olyanok, akikkel szerettem dolgozni de, van olyan, akinek meg a filmjei nagyon tetszettek mindig. Akivel jó lett volna dolgozni, mert nagyon magas rangú a szakmában az Andrew Blake. Ő nagyon szép filmeket csinál, nagyon szép és ügyes lányokkal.

Nála nem dolgoztál még?

- Hozzá nagyon nehéz bekerülni, nála nagyon szépnek és nagyon ügyesnek kell lenni. Neki megvannak az elképzelései, és tökéletesnek kell lenni.

Van kedvenc színész társad, akivel szerettél együtt dolgozni?

- Én magyarokkal szerettem dolgozni, mint például Mayá-val, akivel nagyon egy hullámhosszon vagyunk.

Miért van az szerinted, hogy a lányok híresebbek ebben a szakmában, mint a fiúk, hiszen  egy laikus ember, egy fiú nevet sem tud mondani a filmekből?

- Mert a profi színész fiúból sokkal kevesebb van, mint lányból és a vásárlók legnagyobb része férfi. A lányok a dekoratívabbak, de vannak olyan helyek, ahol a fiúk a sztárok, például Amerikában, vagy Spanyolországban.

Hány filmed jelent meg?

- Nem tudom, kb. olyan 50-60 körül.

Hány évig csináltad?

- Olyan 2000. novembertől, 2004. februárig.

Ki lehet ebből lépni szerinted? Bárki abba tudja hagyni? Ma már a pornózást az emberek összekapcsolják a prostitúcióval, szerinted, ezt abba lehet hagyni?

- Erkölcsileg, vagy fizikailag?

Mindkettő.

- Az elmúlt 1-2 év azt mutatta, hogy bárhonnan elő tudnak szedni olyan embereket, akik pornóztak már, és elég sokat ráadásul. Bárkiről kiderülhet, aki közszereplő, vagy Valóság Show figura, hogy régebben már szerepelt pornó filmben, vagy volt sztriptíz táncos, vagy bármi. Ha banki dolgozó, akkor is kiderül mindenkiről. Ebből a szempontból nehéz kilépni ebből. Érdemes inkább vállalni, mint rejtegetni.

Fizikailag ki lehet ebből teljesen lépni, ha az ember nem hagyja magát.

Mennyire higiénikus ez a szakma? Hogyan lehet védekezni?

- Terhesség ellen egyértelmű, hogy mindenki szed fogamzásgátlót. Két hetente pedig mindenkinek friss orvosi papírokkal kell megjelennie. Ez teljesen bizalmi kérdés, van olyan, aki havonta jár orvoshoz különböző betegségekkel, de van, akinek életében csak kétszer volt bármi baja.

Hogy állt a munkádhoz a családod? Például kezdetekben a sztriptízhez?

- Amíg meg tudtam nekik magyarázni, hogy biztonságban vagyok és csak olyan dolgokat, csinálok, ami nekem nem rossz, addig azt mondták, jól van, hát aggódunk, de vigyázz magadra.

És a pornóhoz?

- Ehhez már be kellett bizonyítanom, hogy van ennek több szintje és én a magasabb kvalitás felé igyekszem. Ha az ember olyat csinál, amiben nemcsak a kihívást érzi, hanem a saját erejét is, akkor erre érdemesebb mint építő jellegű élettapasztalatot, feláldozni rá a húszas éveit, minthogy folyamatosan olyan falakba ütközzön, mint gyarlóság, emberi butaság.

Arra még nem gondoltál, hogy milyen ha egy családtagod nézi a filmjeidet?

- Belegondoltam már, de ha emiatt elfordulnak ettől a műfajtól, nem veszítenek semmit. Elég kicsi a családunk, de ha miattam nem nézik, akkor ne nézzék. Időben tudták, úgyhogy tudnak magukra vigyázni.

Mit tanácsolnál a mai fiataloknak, akik ebben a szakmában szeretnének dolgozni? Lebeszélnéd őket, vagy éppen ellenkezőleg?

- Mindenképpen azzal kezdeném, hogy lebeszélném őket, mert ez nem mindenkinek való. Elmondanám az árnyoldalakat. Hogyha nem sikerül lebeszélni, akkor az az én emberem. (nevet)

Miért éppen Michelle?

- Jó volt a hangzása és kedves, bájos figurát sejtet…


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>