Aromaterápia

12623566-aromatherapy-spaHa elmegyünk egy jó illatú parfümériába és alig győzünk betelni az illatokkal, vagy kedvenc masszőrünk kényeztet minket egy isteni aromájú krémmel vagy olajjal, a kedvünk is sokkal jobb lesz, nem beszélve az elszálló stressztől, amit a csodás párlatoknak köszönhetünk.

Az aromaterápiás, illatos olajok javítják a testi és lelki közérzetet. A kamilla megnyugtat, a rozmaring, a citrom és a narancs illata pedig felfrissít.

Az aromaterápia hatékonyságára még nagyon kevés bizonyíték áll rendelkezésünkre. Egyes szakemberek megkülönböztetik az aromaterápiát és az „aromakológiát”, vagyis a szagoknak a hangulatra, érzelmekre és viselkedésre gyakorolt hatását vizsgáló tudományt.

Azonban ezek már tények:

1. Levendula:
A levendula megnyugtat, javítja a hangulatot, és mélyebbé teszi az álmot is, különösen a nőknél. Otthon tegyünk a párologtatóba néhány csepp levendulaolajat, így az álmod édesebb és nyugodtabb lesz.

2. Vanília:
A vaníliához hasonló illatú heliotropin, mely megnyugtatja a pácienseket és még jól lakottság érzet is biztosít.

3. Citrom:
Ha citromfűolajat kenünk az arcunkra vagy a karunkra, lényegesen gyorsabban megnyugszunk. (Teába is kiváló nyugtató)

4. Rozmaring:
A rozmaring csökkenti a szorongást, ezáltal nyugtat és pihentet egyaránt.

5. Kakukkfű:
A kakukkfű serkenti a szexuális vágyat. Szerezzünk be otthonra néhány szál kakukkfüvet és tegyük be az ágy alá, a kellemes illatnak köszönhetően nemsokára tapasztalható lesz az eredmény.

Ha hatásos az aromaterápia, akkor elérte a célját. Érdemes legalább egyszer megpróbálni, de csakis szakképzett aromaterapeutával, ugyanis a nem megfelelő módon alkalmazott olajok, égési sérüléseket, allergiás reakciókat, fejfájást és émelygést okozhatnak. Sőt az asztmát súlyosbíthatják.


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>