Mosolyogjunk a Stressz ellen!

colorfulFlowersManapság talán furán hangzik, de ha mosolygunk, a saját és a környezetünk kedve is sokkal pozitívabb lesz, nem beszélve egy csomó betegség elkerüléséről, például a stresszről, ami ellen kifejezetten jót tesz, ha naponta párszor vigyorgunk a világra.

Napjaink pesszimista világában, amikor mindenki panaszkodik, búbánatos, fáradt, stresszes, ideges és bizalmatlan, jól esik néha „kikapcsolódni” és „feltöltődni” egy vígjáték, egy jó baráti beszélgetés, egy vidám színházi darab vagy egy stand up comedy által.

„Ha idegesek vagyunk, sok esetben segíthet, például ha megnézünk egy humoros filmet, vagy találkozunk a barátainkkal.” – mondja a szakértő.

Egy híres orvos megállapította, hogy a jó kedélyű betegek korábban felépülnek, és a halálozási arány is sokkal alacsonyabb náluk. A nevetés, az optimizmus melegágya és sok szempontból a legjobb orvosság is.

1. Féleleműző
Az emberek szoronganak a szervezetük és egészségük miatt. A humor könnyebben megtöri a jeget, elűzi a félelmet. Ha viccesen közlünk valakivel egy rossz hírt, hamarabb túljut rajta, bár megijedhet, mégis könnyedebben kezeli és a megoldásra koncentrál. (Természetesen ezt tilos alkalmazni halál vagy egyéb durva történés közlésekor)

2. Megnyugtatásra
Ha egy beteg panaszkodik, hogy fáj valamije, nyugodtan informáljuk arról, hogy amit érez az teljesen normális. Ha humorosan tudatjuk az illetővel, hogy a fájdalom normális, akkor jobban belenyugszik és előbb túl lesz rajta.

3. Feszültségoldó
A humor a legjobb gyógyír a feszültség oldására. Ha stressz hatására kimerültnek, levertnek és szomorúnak érezzük magunkat, hagyjuk, hogy vidám ismerőseink feldobjanak minket. A stressz oldása után a lelki fájdalmunk is enyhülni fog.

4. Békítő
Sokszor rácsodálkozunk arra, hogyha éppen veszekedtünk a párunkkal, majd utána megnézünk egy humoros filmet vagy műsort, esetleg olvasunk valami vicceset, perceken belül megenyhülünk és kibékülünk. Az apróbb vitákat oldjuk meg humorral.

5. Mosolyogjunk!
Hétköznap reggelente azt tapasztaljuk, hogy a tömegközlekedési eszközön számtalan szomorú és elkeseredett ember utazik. Ha elkezdünk mosolyogni, az emberek hirtelen ráeszmélnek arra, hogy ha ők is vidámak, jó hatással lehetnek másokra. Arról nem is beszélve, hogy az önbizalmuk is nőni fog.
A vidámság, a mosolygás ragadós!


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>